Workshop JOHANNES MET PASSIE

Il Cocodrillo Cante met Carole van Ruitenbeek en Jeanet Bosch

 

Locatie  : Ontmoetingskerk, Varviksingel 139, Enschede
Datum   : Zaterdag 1 februari
Tijd        : 10.00-14.00 uur
Kosten   : € 15,00 inclusief koffie/thee

 

Vocaal Ensemble Il Cocodrillo Cante organiseert in samenwerking met koordirigent Jeanet Bosch en regisseur Carole van Ruitenbeek de workshop Johannes Met Passie.

De Johannes Passion van J. S. Bach wordt weliswaar minder vaak uitgevoerd dan de Mattheüs, maar doet aan kwaliteit niet voor zijn grote broer onder. Zelfs is hij feller en theatraler van opzet en vraagt daarom ook een andere benadering: emoties wisselen elkaar in hoog tempo af en dat schakelen is een uitdaging die vraagt om inleving en concentratie. 

In de afgelopen maanden heeft Cocodrillo met regisseur Carole van Ruitenbeek al met veel plezier gewerkt aan een aantal koordelen. Door praktische en speelse oefeningen wordt het verhaal steeds duidelijker en raken de koorzangers meer en meer betrokken bij de verschillende scenes.

 Het koor wil deze ervaring niet alleen voor zichzelf houden maar graag met het publiek zijn enthousiasme delen door een workshop aan te bieden. Verschillende koordelen en koralen zullen tijdens deze workshop worden uitgediept. Wat wordt hier verteld, welke emotie hoort bij dit stuk muziek, hoe breng je die over? Welke fysieke en mentale houding hoort daarbij?

Jeanet begint met de verschillende delen te dirigeren en Carole gaat daarna met tekst en beweging aan de slag om (meer) verbinding tussen muziek en zangers tot stand te brengen. Voor iedereen zal het een spannende zoektocht zijn met veel musiceer- en speelplezier.

 De workshop wordt gehouden in de Ontmoetingskerk, Varviksingel 139, Enschede op zaterdag 1 februari van 10:00 tot 14:00 uur. De kosten van de workshop zijn 15 euro, inclusief koffie en thee. Lunch graag zelf meenemen.

Deelnemers aan de workshop krijgen 5 euro korting op kaartjes voor de uitvoering van de Johannes Passion op zaterdag 21 maart in de Grote Kerk in Enschede. Een tweede uitvoering is op zondag 22 maart om 15:30 uur in de Dorpskerk te Bathmen.

Het repertoire voor de workshop is:

Koralen:
14. “Petrus, der nicht denkt zurück”
22. “Durch dein Gefängnis, Gottes Sohn”
28. “Er nahm alles wohl in acht”
Turbae:
12b. “Bist du nicht seiner Jünger einer”
18b. “Nicht diesen, sondern Barrabam”

We zingen uit de Bärenreiter uitgave.

 

Ik meld mij hierbij aan voor de workshop Johannes met Passie.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je stemsoort (verplicht)