Koor

Vocaal Ensemble Il Cocodrillo Cante werd in 1990 als octet opgericht door een aantal liefhebbers van koormuziek, die het een uitdaging vonden om in een kleine bezetting te zingen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een kamerkoor bestaande uit goed geschoolde zangers.

Het repertoire behelst uiteenlopende muziek van de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw.

Il Cocodrillo Cante repeteert wekelijks in de charmante kapel van woongemeenschap De Wonne, in het hart van Enschede. Ieder jaar presenteert het koor twee nieuwe programma’s, a capella of met een klein instrumentaal ensemble.

 

Zangers

 SopranenAltenTenorenBassen
Christina BodeGonny AartsRogier BrusseeWouter Olthuis
Zwenny BoschKarien SpierLia FaberJos Remkes
Susanne SpieleRia SmitMaarten KemperJan Eijkel
Paula HofstraCiska den BreeyenHugo de GraafPeter van den Heuvel
VacatureJacqueline van MeursPepijn de VosHenk Smit
VacatureVacatureAlfons Alink

Bestuur

Voorzitter: Jan Eijkel  |  Secretaris: Gonny Aarts  |  Penningmeester: Peter van den Heuvel

Geschiedenis

In 1991 werd de leiding, die in handen was van Julia Blank, overgenomen door Jeanet Bosch. Sedertdien omvat het repertoire van Il Cocodrillo Cante verschillende stijlperioden: renaissance (Josquin, Ockeghem), Barok (Purcell, Schütz, Bach) en 20e-eeuwse repertoire (Hindemith, Strawinsky, Messiaen). Il Cocodrillo Cante concerteerde ook in het buitenland (Zwitserland, Frankrijk en Duitsland). In 1996 behaalde het koor de tweede prijs op het korenfestival St. Jozefkerk in Enschede.In 1999 verzorgde Il Cocodrillo Cante een compleet geënsceneerde uitvoering van Purcell’s opera Dido and Aeneas in het kader van het Opera Festival Enschede. Vanwege het grote succes van dit project werd het koor in 2000 wederom uitgenodigd om haar bijdrage te leveren aan dit prestigieuze festival door een uitvoering te brengen van de Petite Messe Solenelle van G. Rossini.
In 2003 vormde Il Cocodrillo Cante samen met twee andere koren het Herdenkingskoor Enschede 4 mei en verzorgde een uitvoering van Ein deutsches Requiem van Brahms. In 2005 bracht Il Cocodrillo bij deze gelegenheid de Messe des Morts van Jean Gilles. In 2007 zong Il Cocodrillo Cante samen met vocaal ensemble Exicon het progamma ‘Stereo Bach’, waarin enkel- en dubbelkorige motetten van de familie Bach werden uitgevoerd in Delden, Enschede en Utrecht.  Begin 2009 zong dit ensemble de Mattheuspassie van J.S. Bach in de hertaling van Jan Rot. In 2010 werd een programma met Engelse koormuziek door de eeuwen heen verzorgd. In 2011 zong het koor werken van Tallis en Farkas en in 2012 werken van Tschaikowsky, Dvorák en Bartók.