Hohe Messe – J.S. Bach

Ons huidige project is de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach, die we gaan uitvoeren op zaterdag 16 november 2024 in Enschede en op zondag 17 november 2024 in Lochem. We hebben ons hiervoor versterkt met projectleden en jeugdleden van Cappella Enschede Junior.  Barokorkest Rosaria zal de begeleiding verzorgen. Het koor staat onder de muzikale leiding van Jeanet Bosch.

De Hohe Messe is één van de hoogtepunten van de koormuziek. Het wordt algemeen gezien als Bachs Magnum Opus, dat hem toont in de volle rijpheid van zijn kunnen. Omdat het een lang werk is dat hoge muzikale eisen stelt aan het koor en daarmee veel voorbereiding vraagt, wordt het echter niet zo vaak uitgevoerd. De Hohe Messe is een volledige Latijnse mis geschreven voor het katholieke hof van de keurvorst van Saksen (tevens koning van Polen en Litouwen). In een tijd waarin Bach het einde van zijn leven voelde naderen en barokmuziek snel uit de mode raakte, laat het werk, als muzikaal testament, nog één keer de virtuositeit en diversiteit van de barokmuziek horen. Voor de compositie putte Bach daarbij deels uit bestaand werk uit verschillende periodes van zijn leven, dat hij integreerde tot een virtuoos en overdonderend organisch geheel.

Kaartjes kopen

Wilt u al kaartjes kopen voor de Hohe Messe dan kan dat via onderstaand formulier.
De uitvoeringen zijn op 16 november in de Grote Kerk in Enschede (aanvang 19.30u) en op 17 november in de Gudulakerk in Lochem (aanvang 15.00u).
De toegangsprijs is 25 Euro. Vermeldt u even welke uitvoering u wilt bijwonen?

    Aantal kaarten: 1234

    tekst