2022 – Earth seen from above

Kamerkoor Il Cocodrillo Cante zingt deze herfst een gevarieerd a capella programma met werken van Poulenc, Vasks, Tormis en Monk, in samenwerking met voormalig stadsdichter Moes Wagenaar en celliste Anne Magda de Geus. Het centraal verbindend thema is het volkslied.

Het programma opent met oud-Franse volksliedjes, op kleurrijke wijze getoonzet door Francis Poulenc. Deze 20e eeuwse componist verbeeldt de oer-menselijke en aardse onderwerpen als Liefde, Verraad en Dood op een klankrijke en inventieve manier.

Hierna volgt ‘Earth seen from above’, bijna hypnotische muziek van de Amerikaanse Meredith Monk die ons doet opstijgen naar etherische verten. Daar aangekomen mogen we dan neerzien op het sprookjesachtige landschap van Estland en Letland in de werken van Tormis en Vasks.

De werken van Tormis en Vasks zijn gecomponeerd op resp. Estse en Letse gedichten. Deze spreken zo tot de verbeelding, dat we vonden dat ze eerst voorgedragen moeten worden. Voor deze taak hebben we de voormalig stadsdichter van Enschede, Moes Wagenaar, bereid gevonden.

Anne Magda de Geus verbindt de verschillende onderdelen van het programma met improvisaties op cello.

Het programma wordt uitgevoerd op zaterdag 29 oktober om 20.00 uur in de PKN Kerk in Usselo (Haaksbergerstraat 819) en op zondag 30 oktober om 15.30 uur in de Grote Kerk te Almelo.